С подкрепа от Подемкран АД клуб „Херкулес“ е първенец сред медалистите на републиканския шампионат по вдигане на тежести

„Подемкран“ АД подкрепи 16 деца от клуб „Херкулес“ за участието им в последния кръг на републиканския шампионат по вдигане на тежести. Състезанието бе проведено между 21-ви и 25-ти октомври 2015 г. в гр. Сопот.

Състезателите от СК „Херкулес“ завоюваха 22 медала и отборна купа при жените, с което извоюваха първо място при медалистите.

На състезанието участваха 240 състезатели от 31 клуба във всички възрастови групи  – “Най-радостното е, че шест от отборите се явиха с два пъти повече деца, а това значи, че все още имаме шанс да спасим нашия спорт”, заяви моторът на събитията Златан Ванев, трикратен световен шампион по вдигане на тежести.

Клуб „Херкулес“ е създаден през 1997 г. от Европейският шампион по вдигане на тежести Кристияна Колева и в него, освен професионални спортисти, се подготвят деца от малцинствата и деца, лишени от родителска грижа.

От ‘Подемкран’ АД сме много радостни да подкрепяме подобни спортни изяви и вярваме, че спорта възпитава в децата упорство и сме горди с всяко от техните постижения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + seven =